İlk öğretmenimiz olan doğanın bize neler öğrettiğini siz de fotoğrafınızla anlatmak isterseniz: https://www.orav. org.tr/fotografyarismasi 
 
Her inovasyonun temelinde, doğadan alınan ilham ve öğreti vardır. Bilim, matematik, fizik... Her biri doğanın büyüleyici ritmini taklit ederek, keşifler yapılmasını sağlamıştır. Örneğin uçaklar kuşların kanatlarını andırır, müzik doğanın ritimlerinden ortaya çıkmıştır, renkler doğa sayesinde geliştirilmiştir. İnsanlar, yerleşim yerlerini doğanın onlara sunduğu imkanlara göre seçmiştir. Yaşamını devam ettirebilmek için, hangi ürünü nasıl yetiştirmesi gerektiğini yine doğadan öğrenmiştir.

Doğa ile uyum içerisinde yaşanmadığında, alınacak acı dersler de olur. Büyük doğa olayları, iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri, seller, sıcaklık artışları, orman yangınları, biyoçeşitlilikte yaşanan azalmalar, kuraklık… Birçok felaketin temelinde insan bulunur. İnsanların doğaya olan bağlılığını ve sorumluluklarını anlayabilmek için de eğitime ihtiyaç vardır.

Doğanın bize neler öğrettiğini fotoğrafınızla anlatın!

ÖRAV ve İFSAK, eğitimin doğayla olan bağını keşfetmek ve güçlendirmek isteyen herkesi bu yıl ikincisi düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılmaya davet ediyor. İlk öğretmenimiz olan doğanın bize neler öğrettiğini fotoğrafınızla anlatın!

Bu yarışma sadece bir fotoğraf yarışması değil, aynı zamanda bir çağrı. Daha yaşanılabilir bir dünya için herkesi doğanın derslerini anlamaya davet ediyoruz!