Radikal kişiliğiyle tanınan ünlü OpenAI CEO’su Sam Altmann, yaptığı son açıklamalarla yine gündem oldu. ChatGPT’nin yeterince hızlı çalışmadığıyla ilgili gelen kullanıcı şikayetlerinin üzerinde durduklarını belirten Altmann, kullanıma sundukları yeni güncellemeyle birlikte sohbet robotunun eskisinden daha yüksek performanslı çalışacağını söyledi.
 
Birçok farklı dilde hizmet verip milyonlarca insan tarafından kullanılan ChatGPT, yeterince pratik olmadığı ve hatta bazı kullanıcıların isteklerini kasıtlı olarak yerine getirmediği konusunda ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Bir yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT’yi, tembellikle suçlayanlar ve depresyona girdiğini iddia edenler bile olmuştu.
 
OpenAI CEO’su sohbet robotunda bazı sorunlar olduğunu kabul ederken, sundukları yeni güncellemeyle birlikte 2024 yılında böyle sorunların yaşanmayacağını söyledi.

 
ChatGPT’nin kullanımında meydana gelen problemin asıl sebebi gizemini korusa da, yapay zeka sistemlerinin zaman zaman beklenmedik sorunlar yaşayabildiği biliniyor.

 
Ancak ChatGPT’nin son sürümünü deneyimleyen bir kullanıcı, sohbet robotunun belirgin bir şekilde eskisinden daha kısa cevaplar verdiğini ve bazı ayları karıştırdığını öne sürdü. OpenAI sayısız eleştiriler almaya devam etse de, ChatGPT dünya üzerinde 1.7 milyardan fazla tekil kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu son güncellemenin ne kadar başarılı olacağı bilinmese de, yapay zekalı sohbet robotlarının hayatımızı şekillendirmeye devam edeceği kesin.