Mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer, son yolculuğuna uğurlandı. 

Dün vefat eden İnançer'in (76) naaşı, kurucusu olduğu Karagümrük'teki Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı'ndan omuzlar üstünde Fatih Camii'ne getirildi.

Camii haziresinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi önünde sanatçı Ahmet Özhan tarafından tekkenin postnişini İnançer için dua edildi.

Ailesinin yanı sıra sanat dünyasından pek çok isim ile talebelerinin ve sevenlerinin katıldığı merasimde, yürünen yol boyunca ilahi ve zikirler okundu, yüksek sesle dualar edildi.

Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ömer Tuğrul İnançer'in naaşı, Nureddin Cerrahi Tekkesi'nde hazırlanan yere defnedilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rabbim sevgili habibini sancağı altında buluşturmayı nasip etsin. Ömer Tuğrul hocamızın hayatında ölüm noktasında ölümün bir yok oluş değil, ölümün ebedi aleme bir yürüyüş olduğunu bilirdik. Sandukanın üzerinde de ne yazıyor, "Her nefis ölümü tadacaktır ve buradan dönüş yok ve hepimizin de bunun hazırlığı içerisinde olmamız gerekiyor." Hep birlikte birere Fatiha okumaya davet ediyorum" dedi.