Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

DEAŞ ile mücadele adı altında hangi petrol şirketlerinin altına yerleşmeye çalıştığını görüyoruz. Kurumlarımız gereken değerlendirmeleri yapıyor.

Cumhurbaşkanımız arşivlerin açılmasını ve tarihçilerin bir çalışma yapmasını ve herkesin saygıyla yaklaşmasını tavsiye etmişti. Ermenistan hiçbir şekilde olumlu yaklaşmadı.

Azerbaycan Türk’ü kardeşlerimiz normalleşme sürecine olumlu baktığı için Türkiye bölgedeki nabzı düşürmek için adımlar atıyor. İlk adım İstanbul – Erivan uçuşları olabilir. Umarız ki Ermenistan işgalci politikalardan vazgeçer.

Demokrasi konusunda, insan hakları konusunda büyük laflar edenlerin, bütün demokrasilerini Akdeniz'in sularına küçücük botlarla gömdüğünü görüyoruz.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Sayın Cumhurbaşkanımız, arabuluculuk dahil her türlü yardımın bu sorunun çözülmesi için Türkiye tarafından ortaya konulabileceğini söylüyor. 12 Ocak 2022'te NATO ile Rusya konseyi bu durumu değerlendirecek. Karadeniz'in barış ve istikrarı ülkemiz için de önemlidir.

LİBYA'DAKİ SEÇİMLER

Yakından takip ediyoruz. Maalesef başkanlık seçimleri ertelendi. Seçimlerin hukuki zemini için yeterli mutabakat sağlanamadı. Nihai aday listesi açıklanamadı. Başkanlık seçimleri için 24 Ocak tarihi öneriliyor. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair karar bulunmuyor. Türkiye başından beri adil, muteber seçimlerin yapılmasını destekliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİNLENİYORUZ İDDİASI

Sayın Kılıçdaorğlu'nun ilk olarak benim hatırladığım kadarıyla ilk olarak 2018 yılında söyledi. Bu sene de belediye başkanlarının telefonlarının dinlendiğini söylüyor. 3 yıldır ne ortaya bir belge koyuyor nede savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Bir partinin genel başkanının bir sınır içerisinde konuşması lazım. Beni dinliyorlar gibisinden kurumlara doğrudan bir suç atfetmek laubaliliktir. Bu iddialar yarın bir gün şuanda kendi yaptıkları faaliyetler olarak başka bir bağlamda söylenebilir. Böylesine kötü bir kapıyı açabilir.