Keten tohumu boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olmasının yanı sıra öksürmede ve solunum sisteminden fazla mukusun atılmasında da etkili bir yardımcıdır. Özellikle rahatsız edici ve tahriş edici olabilen kuru öksürüğü yatıştırmak ve hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda solunum organlarını tahriş eden öksürük ve birikmiş mukus ile balgam çıkarmayı da uyarır.

Hem yatıştırıcı hem de balgam söktürücüdürler. Ayrıca keten tohumu lif açısından zengindir, bu yüzden sindiriminize yardımcı olacaktır ve ayrıca omega 3 yağ asitleri ve manganez açısından da zengindir.

Kekik öksürük, bronşit ve solunum sistemi ile ilgili tüm rahatsızlıkların giderilmesi de dahil olmak üzere uzun zamandır tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Antibakteriyel, antimikrobiyal, antifungal ve iltihap önleyici etkileri olduğu bilinmektedir.

Kekik öksürükten kurtulmanıza ve boğaz ağrısını hafifletmenize yardımcı olacaktır. Mükemmel bir balgam söktürücüdür. Ayrıca kekik yağı bakteri ve mantarlara karşı oldukça etkilidir. Kekik, öksürük şurubu ve damlalarında yaygın olarak bulunan bir bileşendir.

ÖKSÜRÜĞE KARŞI KETEN TOHUMU VE KEKİK ÇAYI TARİFİ

Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı keten tohumu ve kekik ayrı ayrı da kullanılabilir. Örneğin, sadece ıslatılmış keten tohumlarından yapılmış bir içecek içebilir veya kekik çayı yapabilirsiniz. Ancak karışımları çok iyi bir etki gösterecektir.

Malzemeler

- 3 yemek kaşığı keten tohumu

- 1 yemek kaşığı kuru kekik

Tarif

- 3 yemek kaşığı keten tohumuna yarım litre su dökün. Kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kaynamasına izin verin.

- Daha sonra bir yemek kaşığı kuru kekik ekleyin, altını kapatın ve 20 dakika ağzı kapalı olarak bekletin.

- Çayı süzün. Günde birkaç kez için. Bu çayı her tüketimden önce biraz ısıtın, daima sıcak olması önemlidir.