Azerbaycan ordusuna iki oğlu İntigam ve Şamil'le birlikte gönüllü olarak katılan komedi senaristi Müşfik Abbasov şehit oldu. Abbasov, Azerbaycan ordusuna yardım etmek için gönüllü olarak oğullarını da yanına alıp cepheye koşmuş, burada askeri üniforma ile hatıra fotoğrafı çektirerek sosyal medyada yayınlamış, takipçileri ancak o zaman Abbasov'un cepheye gittiğini öğrenebilmişti.

Abbasov'un şehit edildiği haberini öğrenen kullanıcılar, senaristin arkasından gözyaşı dökerek, "Karabağ'ın özgürlüğü için cepheye koştu ve katil Ermeniler tarafından şehit edildi. Albayrak da yıldız olmuştur." dediler.

AZERBAYCAN HALKI DEVLETİYLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR

Abbasov'un şehit edilmesiyle ilgili konuşan Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asıf Kurban şu ifadeleri kullandı:

Senarist Müşvik Abbasov'un şehit olması Azerbaycan halkı devletinin arkasında devleti ile bütünleşmiş olduğunun bir örneğidir.

Baba müşfik Abbasov'un şehit olmasına üzüldük ama şunu da biliyoruz ki Azerbaycan'ın şerefli tarihinde bu baba yerini alacaktır.

Azerbaycan ordusu, Ermeni ve kendisi ile hareket eden teröristlerle birlikte işgal ettikleri bu topraklardan çıkarıldıktan sonra bu baba gibi şehitlerimizin hatıralarını orada bu topraklarda yaşatacaklardır.