Öğretmenlere hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu'na olan tepkiler çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz günden bu yana Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösteren öğretmenler, Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini istiyor.

KILIÇDAROĞLU, ÖĞRETMENLER İÇİN NE SÖYLEDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Öğretmenler Günü'nde yaptığı açıklama ile adeta bütün öğretmenleri kendine düşman etti. Açıklamasında hükümetin peşinden giden öğretmenlerin "öğretmen" olmadığını, AK Parti'ye oy veren öğretmenlerin onun gözünde asla bir öğretmeni olmayacağını, onlara "öğretmen" demeyeceğini ifade ederek skandal söylemlerde bulundu.

Öğretmenlerden tepkiler çığ gibi yağıyor

Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri sonrasında ilk tepki İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan, ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Tepkiler, Kemal Kılıçdaroğlu'na çığ gibi yağarken bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Öğretmenler de dünden bugüne tepkilerini ortaya koyuyor ve Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini talep ediyor.

GÖREVİNİZ AYRIŞTIRMAK DEĞİL, BÜTÜNLEŞTİRMEK

Zonguldak Merkez, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kamuran Aşkar, Kılıçdaroğlu'nun Öğretmenler Günü'nde sarf ettiği sözleri hedef alarak şu açıklamayı yaptı:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi öğretmenleri ayrıştırmak değil birleştirip bütünleştirmektir. Öğretmenler siyasi görüşlerinden ötürü hiçbir şekilde ötekileştirmemelidir. Hele ki bir ana muhalefet partisi başkanı bunu asla yapmamalı. Demokraside olmazsa olmaz; farklı siyasi görüşlerin hep birlikte yaşayabilmesidir. Buna göre Türkiye'de bulunan 1 milyon öğretmenimiz, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne hasar vermediği müddetçe istedikleri parti için oy kullanabilirler.

ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Öğretmeni Şahin Ören ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bu toplumun içinde ciddi bir topluluk şeklinde yer alan öğretmen camiası, bu söylemleri hiç hak etmemektedir. Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyeti vatandaşlar fikirlerini hür bir şekilde ifade edebilsin diye kurdu. Kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan bir partinin genel başkanı, tüm öğretmenlerden özür dilemelidir. Öğretmenlerimiz fakültelerden mezun olmuş, çocuklarımızı yarına hazırlayan mümtaz şahsiyetler. Böyle bir söylemin özellikle de Öğretmenler Günü'nde yapılmış olması hem düşündürücü hem de vahimdir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu öğretmen camiasından özür dilemeye davet ediyorum. Öğretmen ister hükümete ister başka hükümete oy verir. Istediği hizmetleri birinde bulamaz başka bir hükümet de bulur. Buna göre adama sormazlar mı, 'Siz kendi zamanınızda öğretmenlere neler verdiniz' diye? CHP zihniyetinin iktidarda olduğu sürede yaşananlar halen hafızalarımızda tazedir. Öğretmenlerin fakirleşmesi, başörtülü vatandaşların derslere girememesi, Cuma namazına gitmek isteyenlerin bile korku içinde gittiği günler hala aklımızda. Bu zamana kadar mevcut hükümete karşı hep muhalif olarak durduk. Öğretmenlerimizin özlük hakları noktasında bulunan muhalif duruşumuz yerinde kalmaya devam edecek fakat saygısızlığa tahammül edemeyiz.