Ordu’nun Ünye ilçesi Keş Mahallesi'nde ikamet eden 95 yaşındaki Yaşar Ocak, birlikte yaşadığı oğlu Kadir Ocak (57) ile gelini Emine Ocak (50) ile dün sabah saatlerinde tartışmaya başladı.

Çıkan kavgada Yaşar Ocak, tabancayla oğlu ve gelinine ateş açtı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Kadir Ocak'ın öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Emine Ocak da ambulansla Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İfadesi sonrası adliyeye sevk edilen Yaşar Ocak, 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlerleyen yaşı nedeniyle yürümekte zorluk çeken Yaşar Ocak, iki baston kullandı. Evlat katili babaya, askerler yardım etti.

Yaşar Ocak'ın ifadesi de ortaya çıktı. Oğlunun kendisinden fındık bahçelerini istediğini ancak vermediğini, bu nedenle tartıştıklarını anlatan Yaşar Ocak, “Oğlum fındık arazilerini benden istedi. Vermeyeceğimi söyledim. Bu yüzden tartıştık ve bir gün önce beni dövdü. Olay sabahı oğlum ile gelinim kahvaltı yapıyordu. Ben de kahvaltıya oturacağım sırada oğlum yeniden beni dövmeye kalkıştı. Belimdeki tabanca ile oğlum ve gelinimi ateş ederek vurdum. Yaşanan olaydan dolayı üzgün ve pişmanım.” dedi.

DHA’nın haberine göre olaya ilişkin soruşturma sürüyor.