Resmi Gazete’de Kasım ayında yayımlanan karara göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü TPAO’nun 4 bölgede sürdürdüğü petrol arama ruhsatını 2 yıl daha uzattı. Ruhsatı uzatılan bölgeler arasında Diyarbakır, Siirt, Batman’ın yanı sıra Trakya’da yer aldı. Tekirdağ ve Kırklareli’nin ruhsat süresi de 2 yıl daha uzatıldı.
 
Bu gelişmelerin ardından Enerji Günlüğü’nde yer alan habere göre, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde doğal gaz araması yapılacak. TPAO, Pınarovası-1 ve Pınarhisar-3 adlı sondaj kuyuları açarak bölgede doğal gaz arayacak. TPAO, Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından Kırklareli Pınarhisar ilçesindeki Cevizköy Köyü’nde kalan iki noktada doğalgaz arama ve çıkarma faaliyeti yapılması planlanıyor.
 
Pınarhisar’da planlan projenin değeri yaklaşık 3,5 milyon lira olması bekleniyor. Proje ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.
 
Doğal gaz arama çalışmaları 18 bin metrekarelik alan içerisinde açılacak olan kuyularda gerçekleşecek. Yapılacak olan kuyu sondajında 1250 metre derinliğe kadar inilmesi bekleniyor. Söz konusu alanda doğalgaz bulunduğu takdirde çalışmalar yürütülecek.