Seyirciden büyük beğeni alan, Victor Hugo'nun aynı adlı romanından esinlenen balenin müzikleri Cesare Pugni'ye, müzik düzenlemesi Bujor Hoinic'e ait.

"Notre Dame'ın Kamburu" balesinin koreografisi ve librettosu Göksel Armağan Davran ve Ahmet Volkan Ersoy’un imzasını taşıyor. Orkestra Şefinin Tolga Taviş olduğu eserde dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını ise Gülay Korkut üstlenecek.

Eserde, birçok fiziksel eksikliğe ve çirkinliğe sahip olmasıyla karakterize edilen zangoç Quasimodo’nun üç saat süren makyajı ve eserin dönemine uygun görkemli dekorları da izleyiciye görsel şölen yaratacak.

1, 3, 6, 8, 10 Şubat 2024 ve 2, 4, 6 Mart 2024 tarihlerinde Bornova KSM Necdet Aydın Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak olan Notre Dame’ın Kamburu balesinin biletleri ve sezon programı ile ilgili detaylı bilgiye izmirdob sosyal medya hesaplarından ve operabale.gov.tr web sayfasından ulaşılabilir.

 KONU:

"Notre Dame'ın Kamburu" eseri, 15. yüzyılda Paris'te yaşayan Quasimodo adlı çirkin ve kambur olduğu için halk tarafından dışlanan bir adamın hikayesini anlatır. Notre Dame Katedrali'nin papazı, Quasimodo'yu kiliseye alarak onu dış dünyaya kapatır ve kendi hizmetinde kullanmaya başlar. Esmeralda isimli çingene güzelinin şehre gelmesiyle bir anda her şey değişir. Quasimodo ve papazın Esmeralda'ya aşık olmasıyla olaylar karışık bir hal alır.