Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı finansal yatırım araçları reel getiri oranlarını açıkladı.
Aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 8,80, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 8,54 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından euro yüzde 4,07 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; dolar yüzde 0,03, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.
TÜFE ile indirgendiğinde ise; euro yüzde 3,83 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 0,20 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,60 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.




