CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik zamlarına tepki göstermiş ve 'elektrik zamları geri çekilene kadar faturamı ödemeyeceğim' açıklamasında bulunmuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına destek olmak için sosyal medya hesabından anket düzenleyen gazeteci Nevşin Mengü ise umduğunu bulamadı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ELEKTRİK PROTESTOSUNA DESTEK VAR MI?

Ankete katılan 294 bin 440 kullanıcının yüzde 77,6'sı "Kemal Kılıçdaroğlu zamlar geri alınana kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini söyledi. Siz de bu eyleme katılır mısınız? #BendeÖdemiyorum der misiniz?" sorusuna Hayır cevabı verdi.

'ÇOĞUNLUK BEN FATURAMI ÖDERİM DEMİŞ'

Anket sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada ise Mengü, "Anket sonuçlandı. Soru, insanların Kılıçdaroğlu'nun eylemine destek verip vermemesi değil, bu tür bir eyleme fatura ödemeyerek katılıp katılmayacakları. Çoğunluk ben faturamı öderim demiş, ancak faturamı öderim diyenler arasında Kılıçdaroğlu'nun tavrını doğru bulanlar da var" ifadelerini kullandı.

Mengü konuya ilişkin son olarak da, "Kılıçdaroğlu'nun da faturaları ödemeyin diye bir çağrısı olmadı. Kılıçdaroğlu'na faturamı ödemiyorum diyerek destek olanlardan biri de Canan Kaftancıoğlu oldu." açıklamasında bulundu.

Anket sonuçları sosyal medyadaki kullanıcılar, "İstediği cevabı alamadı, Kılıçdaroğlu'nun provakasyonuna destek bulamadı" şeklinde yorumlarda bulundu.

'KİŞİSEL PROTESTO'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bir talimatı olmadığını bu durumun kişisel bir protesto olduğunu belirterek "Bu onun kişisel protestosudur. Adalet yürüyüşüne başladığı gibi tek başına başlamıştır. İlerleyen günlerde bizlere bir çağrısı olursa memnuniyetle ve mutabakatla hep birlikte uyacağız" dedi.