İsrail'de, Kasım ayında yapılan erken seçimlerde zaferini ilan ederek tekrar hükümet kurma görevini üstlenen Binyamin Netanyahu, ABD'li yazar Bari Weiss moderatörlüğündeki "Common Sense" isimli podcast yayınına katıldı.

Birçok farklı konuda Weiss'in sorularına yanıt veren Netanyahu, son dönemde Ankara-Tel Aviv arasında yumuşayan ilişkilerle ilgili de konuştu.

Henüz hükümet kurmayan ve resmi olarak başbakan olmayan Netanyahu, "İlişkilerimiz iyileşti. Erdoğan eskiden her 6 saatte bir bana 'Hitler' derdi. Ama aslında bir süre önce çok dostane bir diyaloğumuz oldu ve bundan çok memnunum. Bu bence çok önemli" dedi.

İsrail tarihinin en uzun süre başbakan olarak görev alan ismi olarak kayıtlara geçen Netanyahu, "Erdoğan'ın yaptığı her şeyi onayladığım için görüşmedik. Aynı Barack Obama'nın Türkiye ile iyi ilişkiler kurması, Başkan Biden'ın Çin'deki liderlerle görüşmesi gibi bir durum, diplomasi bunu gerektiriyor. Bunda çıkar ve değerlerin bir kombinasyonu var ve bunu dengelemelisiniz" ifadesini kullandı.