Yeni tip koronavirüs (kovid-19) İngiltere'de mutasyona uğradı. Bu sebeple vatandaşlar virüse yakalanma korkusu ile paniğe kapıldı. Londra'da baş gösteren mutasyonlu virüsten kaçmaya çalışan vatandaşlar soluğu tren garlarında ve havalimanlarında alsa da, tüm dünya virüse karşı önlem alarak İngiltere'ye olan kapıları anında kapattı.

Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanında, İngiltere'den yapılacak seyahatlere karşı önlem alınarak seyahat kısıtlamaları getirildi. Virüsün mutasyonlu haline ilişkin net olarak bilgiler bulunmasa da İngiliz bilim insanları tarafından yapılan son açıklama, bu virüsün yetişkinler kadar çocukları da etkileyeceği belirtildi.

YETİŞKİNLER KADAR ÇOCUKLARI DA ETKİLİYOR

Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, Covid-19 virüsünün mutasyonlu hali olan ve İngiltere'de baş gösteren yeni tür virüs, yetişkinleri olduğu kadar çocukları da etkileyebiliyor.

DİĞER VİRÜS VARYANTLARINA KIYASLA DAHA HIZLI BULAŞIYOR

NERVTAG, mutasyonlu koronavirüsün İngiltere'nin güneyinde çok hızlı bir şekilde baskın tür haline geldiğini açıklayarak, ülke genelinde de çok kısa bir zaman içinde aynısını olabileceği bilgisini verdi.

Oxford Üniversitesi Profesörü ve  NERVTAG Başkanı Peter Horby'nin açıklamasında, "Yeni virüsün halihazırda Birleşik Krallık'ta yer alan başka virüs varyantlarına kıyasla daha hızlı bir şekilde bulaştığını düşünüyoruz." dediği belirtildi.

'MUTASYONLU VİRÜS HAKKINDA DAHA ÇOK VERİ LAZIM'

Imperial College London Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan ve NERVTAG üyesi Neil Ferguson da, yeni virüsle ilgili olan açıklamasında, bu virüsün çocukları enfekte etme eğiliminin çok daha yüksek olduğuna dair ipuçlarını rastladıklarını söyledi. Ferguson, bu hususta herhangi bir nedensellik kurmadıklarını beyan ederek, "Fakat bunu verilerde görme şansımız var. Önümüzdeki dönemlerde virüsün nasıl bir davranış sergilediğini görmek adına çok daha fazla veri toplamamız gerekiyor." dedi.