Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) bir parti haline getirdiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Siyaset sahasına giriş yapmaya hazırlanan Mustafa Sarıgül'ün partisinin üyeleri de belli oldu. Türkiye Değişim Hareketi'nin Kurucular Kurulu listesi de ortaya çıktı. Kurucular Kurulu listesinde tam 40 kişi olduğu belirtildi.

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ DE VAR

Mustafa Sarıgül yıllar evvel Türkiye Değişim Hareketi'ni başlattı, ancak bir parti haline getirmedi. Son dönemde siyasete yeniden adım atmaya hazırlanan Mustafa Sarıgül'ün yeni partisinin Kurucular Kurulu bugün saat sabah 10.00'da Ankara'daki Marriot Otel'de toplacak. Kurucular Kurulu'nda 40 kişinin yer aldığı belirtilirken içinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili Hasan Aydın'ın da olacağı belirtildi.

Eski CHP milletvekili Hasan Aydın, TDH'nin genel sekreterei olarak görev yapacak. Daha önceden açıklandığı üzere İstanbul İl Başkanlığı görevi Yusuf Polat'a verilecek. Deniz Kaya, TDH'nin Ankara İl Başkanı, Akif Akar ise TDH'nin İzmir İl Başkanı olarak görev yapacak. 

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ'NDE KİMLER VAR?

Gelen bilgilere göre Mustafa Sarıgül'ün yeni partisinde hem CHP, hem TDH hem de iş dünyasından tanınan insanlar yer alıyor. Mustafa Sarıgül'ün yeni dönem partisinde yanında olacak kişi Mehmet Ali Oğuş oldu. Oğuş,Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı olarak da görev yapmıştı.

Sarıgül'ün listesinde TDH Kocaeli eski İl Başkanı İş adamı Coşkun Ağaryılmaz da yer alıyor. Ayrıca cemiyet hayatının önemli isimlerinden Monik İpekel de TDH'de yerini alacak. Monik İpekel, bir dönem Mustafa Sarıgül'ün yardımcısı olarak görev yaptı.

CHP safından ise 22. dönem CHP Milletvekili Hasan Aydın yeni partide yerini alıyor. Hasan Aydın, CHP'den ayrıldığı ilk dönemde Mustafa Sarıgül'ün yanında yer almış ve parti içinde çokça tartışılan isimlerden biri haline gelmişti.

Partide iş insanları da yer alıyor. Türkiye'nin çok yakın olarak tanıdığı iş insanlarından Edip Oruç, Coşkunar Yılmaz, Şaban Gürbüz ve Zeynel Abidin Aktay da Mustafa Sarıgül'ün yanında yer alıyor. 

Türkiye Değişim Hareketi'nin öncüleri arasında yerini alan diğer isimlerden, turizm sektörü denilince akla gelen kişilerden olan Ayhan Gedikli ve Sertaç Güngör, ayrıca Amerika'da ikamet eden iş insanı Teoman Mutlu da var.

Son olarak Esnaf ve Sanatkarlar Genel Başkan Yardımcısı ve Cemiyeti Başkanlığı görevini yapan Erol Korkut, eski müsteşarlardan Sabri Erbakan, Akademisyen Oğuz Fidan, Avukat Serdar İplikçioğlu, Ekonomist Aziz Hatip Ağaoğlu ve öğretmen Şefika Keskin de partide yerini alacak.