Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaprak dökümü yaşıyor. Bu bağlamda Muharrem İnce'yi kaybeden CHP'ye bir darbe de CHP'nin eski İstanbul adayından geldi. CHP'nin eski İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, yeni bir parti kurduğunu açıkladı. Hali hazırda 'Türkiye Değişim Hareketi'nin öncüsü olan Sarıgül, parti kurmasına ilişkin daha önceden pek çok talep aldığını söyleyerek değişim hareketini partileştirmeye karar verdi. Partinin adının 'Türkiye Değişim Partisi' olacağı bildirildi.

PARTİ'NİN İSTANBUL İL BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Değişim Partisi için ilk adımlar atıldı. Bu bağlamda Mustafa Sarıgül'ün partisininde İstanbul İl Başkanı görevini yaparken görmek istediği isim Yusuf Polat oldu. Yusuf Polat, yeni görevini sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurararak, "Allah mahcup etmesin." dedi ve bu görevi kendisine veren Mustafa Sarıgül'e teşekkür ettiğini söyledi.

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?

15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan'da doğan Mustafa Sarıgül, iş adamı ve aynı zamanda siyasetçidir.

Liseyi Zincirlikuyu İsov Yapı ve Meslek Lisesinde tamamlamış, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde almıştır. 1999-2014 yılları arasında İstanbul, Şişli ilçesinde belediye başkanı olarak görev yapmıştır.

Yıl 2014'ü gösterdiğinde yerel seçimlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak girmiş, ancak Kadir Topbaş kendisini geride bırakmıştır. 2 kez evlenmiştir. Evliliklerinden 2 ayrı çocuğu olmuştur.