CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu özel bir televizyon programında dış politikaya ilişkin şu sözleri kaydetti:

"Bozulma nereden başladı. Bozulma Akdeniz'den vatandaşları bir tekneye Mavi Marmara'ya bindirip İsrail'e gönderilmesi ile başladı. Yani bir hareket olarak söylüyorum daha önceden başladı ama gittiler oraya. Gidilmemesi gerekirdi. Mısır ile ilişkilerimizin mutlaka sıcak tutulması gerektiğini söyledim 2015'ten itibaren. Yahu Mısır'la neden kavga ediyorsunuz ya İhvan dediğiniz nedir ya? Bize şunu söylüyorlar 'sizin için PKK ne ise Mısır için de İhvan odur 'diyorlar. Neden İhvan'ı destekliyorsunuz?"

'PKK'YI AKLAMAK MI İSTİYOR?'

Kılıçdaroğlu'nun İhvan'ı PKK ile bir tutan sözlerini değerlendiren Gazeteci Mustafa Özcan, şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikli olarak kendisine sormak lazım bu kanaate nasıl varmış. İhvan üzerinden PKK'yı aklamak mı istiyor veye PKK üzerinden İhvan'ı mı karalamak istiyor. Anlamak mümkün değil. Ya da Sisi ağzı ile konuşuyor. Sisi'nin doğru söylediğini nereden biliyor. Sisi eli kanlı bir katil. Mısır'da 2012'te yapıalan darbe sadece Mursi'ye yapılmamış aynı zamanda eksenine yapılmıştır. Yani Türkiye'ye yapılmıştır. Bunu herkes de biliyor. İsrailli general Türkiye ve Mısır kıskacının İsrail'i yok edebileceğini söylüyordu. Dolayısıyla o darbenin arkasında İsrail ve dünya güçleri var."

'TAKINTILARI KILIÇDAROĞLU'NU SİSİ İLE AYNI YERE KOYUYOR'

"Kılıçdaroğlu yanlış bir yerden hareket ediyor ve yanlış sonuçlara varıyor. Belki kendisinin ideolojik takıntıları olabilir. Bu takıntılar onu Sisi ile aynı kategoriye sokabilir ama sonuç itibariyle bunlar doğru değil. Muhammed Mursi seçilmiş bir liderdi ve Müslüman Kardeşler de yasal bir organdı. Yani demokrasinin olmadığı ülkelerde bile Müslüman Kardeşlere yönelik Kılıçdaroğlu'nun bakışı geçerli değil. Bu nedenle bu sözler kabul edilebilir sözler değil. Hatta Batı da da öyle hangi ülkede Müslüman Kardeşler'den terör örgütü olarak bahsediliyor. Müslüman Kardeşler silahsız barışçıl hareket ediyor ve iktidara gelmek istiyorlar. Onundışında dava yönleri de var Bugün Tunus'ta Nafta hareketi onlar temsil ediyor."

'TERÖR UYGULAYANLARLA AYNI ZAVİYEDEN BAKIYOR'

"Müslümanlara terör uygulayanlar var. Bunlar Sisi, Birleşik Arap Emirlikleri liderleri vs. Kılıçdaroğlu'nun da onlarla aynı zaviyeden anti demokratik liderlerle zaviyeden baktığını görebiliyoruz."