Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu. Bağış kampanyası başlattıklarını açıklayan Cengiz, transfere değinirken Ali Koç'un sözlerine de cevap verdi.

Mustafa Cengiz’in açıklamaları şöyle:

“Gece yarısı mesajlar gelince, 'Lütfen Başkanım Twitter'a bak' dediler. Ben de girdim, hemen gündeme baktım. Taraftarlar hashtag açmış. Bunun aslı, Galatasaray'a maddi destek.

“GELİRLERİMİZ SON 6 AYDA YÜZDE 60 AZALDI, KUR FARKI NEDENİYLE GİDERLERİMİZ YÜZDE 60 ARTTI”

Taraftarımızın Galatasaray'a maddi destek olmaya çalıştığını gördüm. Biz çok ciddi denetime tabiyiz. 290 milyon zarar, 6 aylık. Bunu 12 aya böldüğünüzde ortaya çıkacak zarar belli. Gelirlerimiz son 6 ayda %60 azaldı. Bunun üstüne, pandemiden ötürü herkeste bir çekinme başladı ve destek azaldı. Gelirlerimizdeki düşmenin yanında, kur farkı nedeniyle giderlerimiz de %60 arttı.

BAĞIŞ KAMPANYASINA DAİR

Taraftarın buna sahip çıkması beni çok duygulandırdı. İnsana bir his gerek. Bu konuşmadan sonra IBAN numaralarımız yayınlanacak. SMS ile destek de olacak. En az 100 TL bağış yapılacak. 5 TL verebilen de dua etsin. Onların duası bizi ayağa kaldırır.

“BEN VE ABDURRAHİM ALBAYRAK 500 BİN TL BAĞIŞ YAPTIK”

İlk destek olarak 500 bin TL bağışlıyorum. Abdurrahim Albayrak'a çok saldırıyorlar, çok üzülüyorum. O böyle bir insan değil. Bana saldırsınlar, ona saldırmasınlar. Abdurrahim Albayrak 500 bin TL bağış yaptı.

Kampanyamıza euro ve dolar bağış yapın. Lütfen, en geç pazartesiye kadar vereceğimiz numaraya en az 100 TL destek olun. Bu, tümüyle kulübe yardımdır.

TRANSFER SÖZLERİ

Hocamızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de görüşmelerimiz oldu. Bizim önerimiz ile karşı tarafın istedikleri açık bir yelpaze. Orta noktaya gelmeye çalışıyoruz. İnşallah bir noktaya geliriz. Taraftar emin olsun, biz yatmıyor uyumuyoruz. Dünyamız Galatasaray.

Her an transfer açıklayabiliriz. Taraftarlarımız bizden bir açıklama gelmeden hiçbir habere inanmasın.

ALİ KOÇ’A CEVAP

Benim disiplin kurulu yedek üyeme, attığı bir tweetten dolayı ceza verdiler. Ali Koç'la şahsi bir problemim yok ancak bir sözü hoşuma gitmedi. 'Birileri elin oğlu, biri evin oğlu evine geldi' demek nasıl bir mantıktır? Ben bunu anlamıyorum.

Aslını reddeden birine evin oğlu dememek gerek bence. Elin oğlu, evin oğlu dememek gerekiyor. Merak ediyorum, TFF bu ayrımcılığa ne diyecek?”