BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanında bulunan 5 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında; 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasından ötürü iddianame hazırlandı.

İYİ PARTİ KURUCULARINDAN ALİ LAPANTA DA VAR!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili olarak açılan soruşturma doğrultusunda 4 kişi hakkında iddianame düzenlendi. Söz konusu dört kişi arasında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta da yer alıyor. Lapanda, İYİ Parti kurucuları arasında yer alıyor. Soruşturmanın kapsamında 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamalarından ötürü Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

4 KİŞİ HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüne sebep olan helikopterin düştüğü tarihte emekli Korgeneral Ali Lapanta, Adana Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapıyordu. Ayrıca dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'nun hakkında hazırlanan iddianamenin 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği öğrenildi.

Yazıcıoğlu ailesi adalet istiyor

Yazıcıoğlu ailesinin avukatlık görevini üstlenen Selami Ekici, bu olayın en kısa zamanda aydınlatılmasını temenni ettiklerinin altını çizerek adaletin bu konuda hızlı olması gerektiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucusu Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişi, 25 Mart 2009 tarihinde bindikleri helikopterin Kahramanmaraş ilinde düşmesi sebebiyle yaşamını yitirmişti.