Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin öldürüldüğü suikast davasındaki FETÖ izleri belirginleşmeye devam ederken, suikastle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün sistem olarak adı soruşturmaya giren FETÖ üyesi askerleri ve polisleri koruyarak o dönemin soruşturması Ergenekon'a örgüt eylemi olarak suikastı eklemeye çalıştığı tespit edilmişti.

Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre, 2009 yılındaki isimsiz istihbarat doğrultusunda yakalanan bir kişinin, Ergenekon soruşturmasında tutuklu olan Hurşit Tolon paşanın sözde tetikçisi olduğu, kıyafetinin cep kısmında ise, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun uçak şirketinin sahibini araştır ve gerekeni yap." şeklinde bir not çıktığı, ancak bu kişinin bir psikiyatri hastası olduğu, buna rağmen dosyaya tanık olarak eklendiği ortaya çıktı.

SUİKAST ERGENEKON SORUŞTURMASINA SOKULMAYA ÇALIŞILDI

Yazıcıoğlu ailesi ve avukatlarınca yapılan şikayet başvuruları üstüne, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın son 2 yıldır yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ'nün, Yazıcıoğlu suikastını örtbas ederek, suikast olayı ile Ergenekon dosyası arasında bir köprü kurmaya çalışıp yalan yanlış ifadelerle kumpas soruşturması yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

Fetullah Gülen'in verdiği talimat doğrultusudna harekete geçen özel yetkili örgüt üyesi olan savcıların kumpası, o dönemde gizli tanık olan şüphelilerin ifadelerinin tekrardan alınması ve isimlerinin belirlenmesiyle daha net hale geldi. "Beydağı" kod adı olan gizli tanığın ifadeleri bu doğrultuda dinlendi.

Ümraniye ilçesinde çıkan el bombaları ve Elbistan'da yol kenarında ulaşılan mühimmatla ilişkilendirilerek suikastın Ergenekon soruşturmasına dahil edilmeye çalışıldığı bildirildi.

GİZLİ TANIK AKIL HASTASI OLMASINA RAĞMEN DOSYAYA EKLENDİ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen isimsiz ihbar mektuplarından birinde, olaydan bir kısım üst düzey kamu görevlilerinin sorumlu oldukları ve bu kimselerin Maraş Ergenekonuyla bağlantılı olduğu ifade edildi. Öte yandan 6 Ağustos 2009 tarihinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü 155 hattına eşkal veren, gizli tanık Emrah P.'nin, Ergenekon davasından tutuklu olan Hurşit Tolon Paşa'nın tetikçisi olarak görev yaptığı ve eylem hazırlığı içinde olduğu belirtildi.

İhbar edilen adreste yakalanan Emrah P.'nin yapılan üst aramasında bir el çantasına rastlandı. Çantanın içindeki not defterinde, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun uçak şirketinin sahibini araştır ve gerekeni yap." ifadelerini barındıran, kendi kendine yazdığı bir kağıt bulunduğu ve bu kişinin yakalanması ile Yazıcıoğlu'nun suikaste uğramasının Ergenekon soruşturması ile bağdaştırılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Emrah P.'nin hakkında yapılan araştırmalar sonucunda şahsın psikiyatri hastası olduğu, buna rağmen soruşturmadaki dosyaya eklendiği belirtildi. 2013 yılında glen başka bir isimsiz ihbar mektubunda da, daha sonradan FETÖ ile irtibatı olduğu anlaşılan Rafet A. adlı şahsın da gizli tanık olarak dosyada yer aldığı ortaya çıktı.