İran nükleer programının en önemli isimlerinden Muhsin Fahrizade, geçtiğimiz gün (28 Kasım 2020) uğradığı suikast sonucunda yaşamını yitirdi. Suikast ile ilgili Türkiye'den ilk açıklamayı yapan kişi TBMM Başkanı Mustafa Şentop oldu. Şentop, bu yaşananların bir terör faaliyeti olduğuna dikkat çekerek, suikastı gerçekleştirenin illegal veya legal bir örgüt olmasının işin mahiyetini değiştirmediğini söyledi. "Terör her şekilde terördür, fiili işleyen kişi de teröristtir." açıklamasında bulundu.

ÖRGÜT VEYA DEVLETİN YAPMASI İŞİN MAHİYETİNİ DEĞİŞTİRMEZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya platformu Twitter üzerindeki hesabından, İran'da gerçekleşen suikastle ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, İran nükleer programının kritik isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesiyle ilgili olarak; suikast fiilini gerçekleştiren legal veya illegal bir örgüt veya devlet olsun ya da olmasın, işin mahiyetinin değişmediğine dikkat çekerek bunun bir terör eylemi olduğunu açıkladı.

Şentop'un paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"İranlı bir bilim insanının suikast yoluyla öldürülmesi; terör faaliyetidir. Suikastı gerçekleştirenin illegal örgüt, legal örgüt ya da devlet olması farketmeksizin bu bir terör faaliyetidir. Bu faaliyeti gerçekleştirenler teröristtir. İllegaliteye uluslarası alanda karşı çıkıyoruz."