CHP politikalarına bir tepki olarak kurduğu "Bin Günde Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı alan CHP eski milletvekili Muharrem İnce'nin kuracağı partisinin ismine ve logosuna SABAH ulaştı. İnce'nin partisinin adının "Memleket Partisi" olduğu ve hazırlanan parti logosunda sarı bir hilal ve hilalin altında üç parça mavi desen yer aldığı görülmekte. Mavi desenlerin neyi simgelediği henüz bilinmezken logonun ise hemen altında "Memleket Partisi" ifadesi yer aldığı görülüyor. Logonun Taslağı Muharrem İnce'ye sunulduğu ve çok beğenildiği, bir değişiklik olmazsa söz konusu logo üzerinde mutabık kalınacağı öğrenildi.

Memleket Partisi Logo

CHP'deki bölünme hız kesmeden devam ederken. CHP Eski Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın CHP'den ayrılıp Yenilik Partisi kurmasıyla başlayan dğılma, CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de "Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatmasıyla devam etmişti. Kısa zamanda söz konusu hareketi partileştirme kararı alan İnce, yolu umudunun kalmadığı CHP ile değil, kendisin başında olduğu bir partiyle yürüme kararı aldı. Yine aynı şekilde, zamanında CHP içinde bir zamanlar genel başkanlığa oynayan ancak başarıyı yakalayamayan CHP Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Türkiye Değişim Partisi'ni kurmuştu.

ULUSALCI KESİMİN KAYBEDİLMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

CHP'den ayrılıp parti kuranların CHP'de büyük rahatsızlığa sebep olduğu öğrenildi. Özellikle de son cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin aldığı oy oranından fazla oy alan İnce'nin parti kurmasıyla CHP'nin oylarını ciddi bir şekilde etkileyeceği konuşuluyor. CHP'de, İnce'nin harekete geçmesiyle CHP'nin mevcut çizgisinden rahatsızlık duyan Kemalist-Ulusalcı kesimin de elde tutulamayacağı endişesinin baş gösterdiği kaydedildi.

1 MART'TA DUYURACAK

Muharrem İnce'nin 1 Mart'ta partisinin kuruluşunu açıklayacağını ilk olarak SABAH servis etmişti. Kamuoyu, partisinin tüzüğünü büyük oranda tamamlayan İnce'nin, CHP'den Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in yanı sıra İYİ Parti'den önemli isimleri de partisine katmak için kolları sıvadığını yine kaynak'tan öğrenmişti.

İNCE, MEMLEKET PARTİSİ'NİN LOGOSUNU BEĞENDİ

Muharrem İnce'nin partisinin isminin "Memleket Partisi" olacağı öğrenildi. İnce'ye sunulan parti logosunu ise Muharrem İnce'nin çok beğendiği ve bir değişiklik olmazsa söz konusu logo üzerinde mutabık kalınacağı öğrenildi. Logoda sarı bir hilal ve hilalin altında üç parça mavi desen yer alıyor. Mavi desenlerin neyi simgelediği henüz bilinmezken logonun hemen altında "Memleket Partisi" ifadesi yer aldığı açıkça görülüyor.