Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) süren Muharrem İnce krizinde yeni bir gelişme yaşandı. 'Memleket Hareketi' adı altında Türkiye'nin farklı illerinde ziyaret gerçekleştiren Muharrem İnce, katılım gösterdiği bir canlı yayında siyaset gündemi ile ilgili çok kritik açıklamalar yaptı. CHP'yi düzeltmeye çalışacağını ifade eden Muharrem İnce, bunu başaramadığı takdirde yeni bir parti kuracağını söyledi.

CHP'Yİ DÜZELTMEYİ BAŞARAMAZSAK PARTİ KURARIM

Gündemde çok uzun bir süredir Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılarak kendisine ayrı bir parti kuracağı iddiaları dolaşıyordu. Bu iddialara yanıt veren Muharrem İnce, önceliğinin CHP'yi düzeltmek olduğunu belirterek henüz parti kurmayacaksın aktardı. İnce, CHP'yi düzeltemedikleri takdirde yeni bir parti kuracağını belirtti.

Memleket Hareketi ile 47 ili ziyaret ettiğini beyan eden Muharrem İnce, sokakları gezdiğini, ancak pandemi sürecinde bu işin zorlaştığını da söyledi.

İNCE'NİN İHRAÇ EDİLME KORKUSU YOK

CHP'nin Türkiye'nin doğu kesimlerinde bulunmamasını sert bir dille eleştiren İnce, kendilerinin sokağı dinlediklerini, CHP'nin ise hep deniz kenarlarında gezdiğini beyan etti.

CHP'nin yalnızca kendilerine ait olan bölgelerde gezdiğini söyleyerek Ağrı'ya gitmediklerini aktaran İnce, CHP'den ihraç edilip edilmemesi hususunda herhangi bir kaygısının bulunmadığını, ayrıca bu konu ile ilgili herhangi bir kişisel hırsının da bulunmadığını beyan etti.

CHP'YE GÜVENMEKLE HATA YAPTIM

Katıldığı canlı yayında çok çarpıcı itiraflarda bulunan İnce, yaşadığı en büyük pişmanlığın CHP'ye güvenmek olduğunu belirtti. CHP'ye güvenerek hata yaptığını itiraf eden Muharrem İnce, seçim gecesi niçin ortalıktan kaybolduğunu açıklarken şu ifadeleri kullandı:

2018 yılında Keşke CHP'ye güvenmeseydim. O yıllarda kendi sistemini kurmadığım için çok pişmanım. O ekiple bir daha asla çalışmazdım. Keşke seçimin olduğu gece merkeze gidip millete sistemin çöktüğünü gösterseydim, fakat partinin bir sıkıntı yaşamasın istemediğim için bunu yapmadım.