Altılı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ardından muhalefet kesiminde diğer adayları yıpratma çalışmaları hız kazandı.

Kılıçdaroğlu dışındaki tüm adayların çekilmesi için CHP’li trollerin sosyal medyadan başlattığı linç kampanyalarına CHP’li ünlü isimler ve yazarlarda katıldı.

CHP’li trollerden linç yiyen İnce'yi hedef alan isimlerden birisi de Sözcü yazarı Emin Çölaşan oldu.

"Truva atı Muharrem İnce" başlıklı yazısında İnce'ye tepki gösteren Çölaşan, Seçim kazanma gibi bir iddiası var mı? Elbette yok. Ama Kılıçdaroğlu'nun oylarını bölüp Recep Tayyip'in hanesine yazdırma niyeti var!.. Bunu elinden geldiğince başarmak için çalışacak." diye yazdı.

"Muharrem Bey şu anda iktidarın, Kemal Bey ve ekibinin içine soktuğu gerçek bir Truva atı." ifadelerine yer veren Çölaşan, yazısını şu sözlerle tamamladı:

"Zira yapılan tahminlere göre cumhurbaşkanlığını kazanacak kişi ile kaybeden arasında çok az bir fark olacak… Ve işte böylesine kritik bir ortamda Muharrem İnce gibi birileri ortaya çıkıp bir bölen olmayı içine sindirebiliyor.

Sağ gösterip sol vuruyor. Ne uğruna? Hiçbir iddiası olmadığı ve olmayacağı halde kişisel şov yapma, ya da işi pazarlığa vurup CHP'den birkaç milletvekili adaylığı koparabilmek uğruna! Kolay gelsin bakalım."

FAZIL SAY’DAN DA TEPKİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ünlü piyanist Fazıl Say, Muharrem İnce’nin “sözde sanatçı” sözüne tepki gösterdi.

Muharrem İnce'ye 'goril' benzetmesi yapan Fazıl Say paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bu kadar kritik bir seçimde, başarmak, aydınlığa varmak da bu kadar yakınken, bir araya gelmeyi başarmış bir muhalefetin oylarına göz dikmiş biri. Bu halka kötülük bu.

Bilgisizliğe, kültürsüzlüğe , sıradan bir şovmene, bir ikinci RTE vakasına oy verecek lüksü yok bu halkın.

Kim ulan sözde sanatçı? Kim? Kime ne diyorsun? Viskisini yudumlayanlarmış? Sana ne? Kahvemi yudumluyorum ya da su içiyorum sana ne? Ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız? Korede hayvanat bahçesinde Goril’in şartları düzelsin diye 130 bin imza var.