'HDP olmadan parlamenter sisteme geçecek anayasa değişlikliğinin gerçekleşmesinin ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmanın mümkün olmadığını' ifade etti. Sancar Millet İttifakı'nın HDP'ye ihtiyacı olduğunu belirtti.

 

HDP'NİN KÜRT SEÇMEN ÜZERİNDEKİ OYUNU

Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu, A Haber canlı yayınında Millet İttifakı'nın içinde bulunduğu durumu ve HDP'nin Kürt seçmen üzerindeki oyununu değerlendirdi.

Okan Müderrisoğlu, "Millet İttifakı'nın taktiği belli isimleri öne sürerek nabız ölçmedir. Toplumun zihninde yer tutması için medya organizasyonlarıyla hedef kitleye belli mesajların iletilmesi çalışmasıdır. Öte yandan Millet İttifakı denilen bileşen görünüşte CHP-İYİ Parti ekseninde olmakla birlikte bir kenarında zaman zaman Saadet Partisi'nin göbeğinde HDP'nin bulunduğu bir yapı. Fakat öyle bir birliktelik ki mirasa sonradan ortak olan evlilik dışı bir çocuk gibi duruyor HDP. Sağlıklı bir ilişki biçinin olmadığı ortada."

 

"HDP EŞİTTİR PKK DİYEBİLİRİZ"

HDP eşittir Kürt diyemeyiz ancak HDP eşittir PKK diyebiliriz. Dolayısıyla Kürt kökenli seçenler, onların beklentileri ve davranışlarını HDP'yi ipotek ederek siyaseti HDP üzerinden özellikle Kürt kökenli seçmenlerin terchleri ve beklentileri bakımından mutlak olarak HDP'yi merkezine alan yorumları maksatlı ve odaklı olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

MUHALEFET KANADI BAZI İSİMLERİ HANGİ AMAÇLA ÖNE SÜRDÜ?

Okan Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için muhalefet kanadından bazı isimlerin öne sürülmesindeki asıl amacı da değerlendirdi.

Önemli bir noktaya değinen Müderrisoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu. Bunların tamamı bugün itibarıyla kamuoyunda test etme, ne kadar karşılık bulur denemesidir." şeklinde konuştu.