MSB'den yapılan açıklama şu şekilde:

TERÖRLE MÜCADELE

"24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil toplam 33 bin 5, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 529 terörist etkisiz hale getirildi. Kasım ayında ise 17'i büyük, 44'ü orta çaplı olmak üzere 61 operasyon icra edilmiş ve 169 terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde kasım ayında, tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 756 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 18'i FETÖ mensubu olmak üzere 51'i teröristtir.

Kasım ayında Suriye harekat bölgelerinde 22 terörist etkisiz hale getirildi."

ABD İLE F-35 TOPLANTISI

F-35’lerle ilgili ilk toplantının 27 Ekim’de Ankara’da yapıldığını hatırlatan kaynaklar, “İkinci toplantı 2022 yılının başında ABD’de yapılacak” diye konuştu.

Terör örgütüne yönelik Irak ile ortak bir operasyonun gündemde olup olmadığına yönelik soru üzerine Bakanlık kaynakları, “Sayın Milli Savunma Bakanımızın beraberinde Sayın Genelkurmay Başkanımız ile Irak’a gerçekleştirdiği ziyarette terörle mücadele konusunda iş birliğine yönelik bir ortak anlayışa varılmıştı. O konuda teknik düzeydeki çalışmalar devamlı olarak yapılıyor. Irak ile terörle mücadele konusunda iş birliği yapılmaya devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

ABD'YE YPG TEPKİSİ

“ABD’nin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yardımlarının sürdüğüne” ilişkin iddialar sorulan Bakanlık yetkilileri, “Bu konudan duyulan rahatsızlık Sayın Cumhurbaşkanımız da dahil devletimizin çeşitli makamları tarafından defalarca dile getirilmiştir. Bu konuda birçok kez çağrı yapıldı ama yeni bir gelişme, değişiklik görülmüyor” dedi.

“Terör örgütü PKK/YPG’nin DEAŞ’lı teröristleri hapishanelerden serbest bıraktıkları” iddiaları üzerine de Bakanlık kaynakları, “Terör örgütünün hapishanelerdeki DEAŞ’lıları gerek para karşılığı gerekse kendi amaçları doğrultusunda kullanmak üzere serbest bıraktıklarına yönelik birçok tespit basın tarafından da paylaşıldı. Terör örgütü bunu yapıyor” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'IN PROVOKATİF EYLEMLERİ!

"Yunanistan, bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla da provokatif silahlanma faaliyetlerini sürdürmektedir. Yunanistanlı yöneticilerin bu yaklaşımının beyhude bir çaba olduğunu bizimle birlikte kendi akademisyenleri, bazı diplomatları ve komutanları da açık yüreklilikle ifade etmektedirler."

DEDEAĞAÇ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dedeağaç’ta son dönemde ABD’de tarafından yapılan “yığınaklanmaya” ilişkin soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

“ABD’nin söz konusu sevkiyatları Atlantic Resolve Harekatı kapsamında yapılan faaliyetlerdir. Bu faaliyetler 2014 yılından itibaren yapılıyor. Stratejik intikal, lojistik faaliyetleri olarak icra edilen faaliyetlerdir. Daha önce Baltık üzerinden yapılan faaliyetler son dönemde Dedeağaç üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunlar ABD’nin Avrupa güvenliğine katkı sağlamak üzere kendi lojistik ve muharip unsurlarını rotasyonel olarak Avrupa’ya getirip, belli bir müddet onlara buralarda eğitim verip daha sonra geri intikalini kapsayan rotasyonel faaliyetler. Bu kapsamda çok büyük bir yığınaklanma söz konusu değil. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

F-16 TEDARİĞİ

ABD’den F-16 tedariki konusunun Kongre’ye gittiği yönündeki bilgilerle birlikte F-35 konusundaki görüşmelere yönelik soru üzerine Bakanlık kaynakları, “Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında. Bu konunun Kongre’ye gittiğinde nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.