Kasım 2014'te bir televizyon programına katılan gazeteci Yılmaz Özdil hakkında, o dönemin Genelkurmay Başkanı, şu an Milli Savunma Bakanı olarak hizmet veren Hulusi Akar'a yönelik sözlerinden dolayı 'hakaret' suçundan dava açıldı.

Ankara 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasının detaylarında Askeri Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde düzenlenen, 'Astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir ve komutanlara güven hissini yok etmeye matuf olarak alanen tahkir veya tezyif edici fiil ve hakaret' suçu yer alıyor.

Önceki duruşmada Özdil suçlamaları reddetmişti

Önceki celsede avukatı aracılığıyla savunma yapan Özdil, yaptığı konuşmada kimseyi hedef almadığını, yalnızca askerlik mesleğinin önemini vurgulamaya yönelik ifadeler kullanıdığını öne sürerek hakaret suçlamalarını reddetmişti.

HULUSİ AKAR VE YILMAZ ÖZDİL'İN AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILDI

Davaya katılan, Yılmaz Özdil'in avukatı Ceren Yakaşır, Milli Savunma Bakanlığı'nın davada katılan olmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek talebin kabul edilmemesini istedi. Ayrıca dosyayı yeniden incelemek üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme katılan olması talebinin kaldırılmasını reddetti

Mahkeme, Akar'ın katılan olması talebinin kaldırılması isteğinin reddetti. Bu bağlamda Milli Savunma Bakanlığı ve Hulusi Akar'ın davaya katılma talebini kabul edilmiş oldu.

Mahkeme, Yakaşır'ın ek süre talebini kabul ederek duruşmayı başka bir tarihe erteledi.