Rus medyası haberine göre, Ukrayna'nın satın aldığı Türk yapımı ileri teknoloji Bayraktar TB2 insansız hava aracı, Kırım'da Rus ordusunun elektronik iletişimini sekteye uğrattı.

Moskova'ya 'Bayraktar TB2' şoku! Bütün sinyalleri kesti

Daha evvel Rus hava savunma sistemlerini Dağlık Karabağ başta olmak üzere değişik çatışmalarda darmadağın ederek Moskova'yı alarma geçiren Türk droneları, bu sefer Ukrayna ordusunda Rusya'nın karşısına dikildi.

Türk yapımı insansız hava aracı Bayraktar TB2 ilk defa Kırım'daki Rus ordusunun çalışmalarına müdahalede yer alır iken görüldü.

Birkaç saat evvel Kırım sınırları yakınında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait cihazı ile donatılmış ve yalnızca elektronik olarak geliştirilmiş Türk saldırı-keşif uçağı Bayraktar TB2'nin uçuşu kaydedildi.

MÜDAHALE ETME ÖZELLİĞİ DE BULUNUYOR

Bayraktar TB2'nin görevleri arasında değişik seviyelerde keşif yürütmenin yanı sıra çeşitli ekipman, sistem ve silahların çalışmasına etmek bulunuyor.

Sunulan resimde, dronun kısmi de olsa uçuş yolu görülebiliyor. Kısa menzilli hava savunma sistemleri tarafından belirlenme şansını en aza indirmek amacıyla transponder sinyalinin kasıtlı olarak kapatıldığı biliniyor.

Türk kaynakları da dolaylı olarak, Kırım'daki Rus ordusuna yönelik olası bir sinyal önleme haline dair bilgileri doğruluyor.

Askeri analist Turan Oğuz, “Bugün ABD'ye ait 2 Global Hawk İHA, İngiltere'ye ait 1 RC-135W ELINT uçağı ve Ukrayna'ya ait 1 İHA Bayraktar TB2 (muhtemelen SIGINT ünitesiyle) Rusya'nın ilhak ettiği Kırım çevresinde uçtu." şeklinde konuştu.

Rus medyasına göre, Rusya sınırlarına yakın keşif uçuşlarının yoğunluğu, mevcut hal saldırı hazırlıklarına oldukça benzediği için Rus tarafını yine bölgeye asker göndermek mecburiyetinde bırakabilir.

BAYRAKTAR TB2 RUS MEDYASININ HEDEFİNDE

Rus resmi televizyonunda yayınlanan skandal animasyona Türkiye geçen günlerde cevap verdi, görüntüler ve Selçuk Bayraktar'ın paylaştığı Twitter mesajı büyük ses getirdi.

Rusya devlet kanalı Rossiya 1 (Rusya 1), hafta içersinde 'Rus Lancet kalkış yapar iken Türk Bayraktarlarının şansı yok' başlığıyla bir haberi ekrana getirdi.

Ukrayna'nın Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'ları satın aldığını bildiren Rossiya 1, Rus muharebe drone'u Lancet'ın test görüntülerinde Türk SİHA'sına saldırdığı simülasyonu yayınladı.

Bayraktar TB2'nin açık şekilde hedefe konulduğu haberde, Rus yeni kuşak Lancet drone'larının Suriye'deki saldırılarda kullanıldığı da anımsatıldı.