MİT tırlarının durdurulması ile ilgili olarak haber ve görüntü yayınlayan Can Dündar, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası almış, fakat bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Söz konusu davada yeniden yargılanan Can Dündar, kapalı olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmadan ceza kararı ile çıktı.

Sanık Can Dündar'ın avukatları, bir dilekçe göndererek esasa dair savunma yapmayacaklarını beyan etti. Söz konusu duruşmaya MİT müsteşarlığı avukatı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı katılım gösterdi.

CAN DÜNDAR 27 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti sanık Can Dündar hakkındaki kararını açıkladı. Bu doğrultuda Can Dündar hakkında, 'Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal ve Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme' suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezası verilmesi kararına hükmedildi. Ek olarak firari konumdaki sanığın 'Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek' suçu sebebiyle de 7 yıl 21 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Can Dündar toplamda 27 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

MAHKEME İADE KARARINA HÜKMETTİ

Can Dündar'ın 'Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal ve Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etmek' suçundan beraat etmesine karar verildi. Mahkeme, firari sanık Can Dündar hakkında önceden çıkarılan iade talepnamesi işlemlerinin ve kırmızı bültenin iadesinin istenilmesi kararına hükmetti.