İstanbul'da bir minibüste meydana gelen iğrenç taciz olayıyla hayatının şokunu yaşayan Özbek kadın, İzzet A. adlı şoförden şikayetçi oldu. 46 yaşındaki Özbekistan uyruklu Nodira M. adlı kadın minibüs şoförü tarafından sözlü tacize uğradı. Sapık minibüs şoförü İzzet A., kadından telefon numarasını isteyerek iğrenç söylemlerde bulundu, kadının minibüsten inmesine izin vermedi. Şoför hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'cinsel taciz' suçlarından ötürü 9,5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılırken, şoförlük belgesinin iptal edildiği ortaya çıktı.

"SANA EV AÇARIM, PARA LAZIMSA VERİRİM"

Nodira M. adlı kadını taciz eden İzzet A., kendisini yanlış anladığını iddia ederek yanlış yere geldiklerini, isterse kadının parasını geri verebileceğini ve geri götürerek Topkapı'ya giden minibüslerden birine bindirebileceğini söyledi.

İddialara göre, minibüs hareket ettikten sonra kadını sözlü olarak taciz etmeye başlayan İzzet A., "Bana temizlikçi lazım. Nerelisin sen? Tanışıp arkadaş olalım. Eğer para lazımsa veririm, sana yardım eder, para yollarım." gibi iğrenç söylemlerin yanı sıra, "Sana sahip çıkar, ev açarım. Sana bakarım." şeklinde konuşmayı sürdürdü.

Bu sözlerden rahatsızlık duyan kadın ise, "Ne diyorsun sen? Ben evliyim, indir beni." şeklinde karşılık verdi.

TELEFON NUMARASINI ALANA KADAR İNDİRMEDİ

34 M 53.. plakalı bir minibüse binen kadın, burada tacize maruz kaldı. 28 Temmuz 2020 tarihinde Topkapı'ya gitmek üzere minibüse binen kadın, Esenler Otogarı'na getirildi. Burada, minibüsün içinde kendisinden başka kimse yoktu. Kadın, şoföre neden buraya geldiklerini sorunca şoför yanlış anladığını söyleyerek minibüsü çalıştırdı. Yolculuk sırasında kadına iğrenç söylemler yönelten adama evli olduğunu beyan eden kadın, "Evli olabilirsin, bir şey olmaz. Numaranı ver." dedi. 

Minibüs durduğu halde kapıları açmayan İzzet A.'nın ısrarları üzerine korkan kadın, numarasını verdikten sonra kapılar açıldı. Kadın indikten sonra polise giderek İzzet A.'dan şikayetçi oldu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Şüpheli, ifadesinde kadının yanlış minibüse bindiğini, bu sebeple minibüs ücretini kadına geri iade ettiğini belirterek kadını aracından indirdikten sonra başka bir minibüse bindirdiğini ifade etti. Ardından bilmediği bir numaranın kendisini aradığını iddia eden şüpheli, bu numaraya, "Beni aramışsınız, kimsiniz? Beni tekrar arar mısınız?" şeklinde mesaj attığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

9 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemi

İzzet A.'nın kadına "Beni ara." şeklinde bir mesaj yolladığı anlaşıldı. İddianamede, kadının İzzet A.'ya suç atmak için hiçbir sebebi olmadığı detayına yer verildi

Şüpheli İzzet A. hakkında 'cinsel taciz' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ötürü ise 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemi ile yargılanacak olan şahsın dava süreci ilerleyen günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.