Bugün TSK komuta heyetiyle birlikte Bakü'deki askerlere sürpriz bir ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha sonra A Haber'in canlı yayınına konuk olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar; ABD'nin yaptırım kararından Yunanistan ve GKRY'nin Avrupa Birliği'ne yaptığı baskıya, terörle mücadeleden Suriye'li mültecilere kadar pek çok önemli gündem konusunu değerlendirdi.

RUSYA İLE ORTAK MERKEZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bakan Akar özetle şöyle söyledi:

Ermenistan 30 yıl boyunca Azerbaycan'a zulmetti. Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında duracak. Türkiye ve Rusya arasındaki ortak merkez çalışmaları sürüyor.

ABD'NİN CAATSA YAPTIRIMLARI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), S-400 Füze Savunma sistemleri sebebiyle CAATSA yaptırımlarını yürürlüğe sokarak yanlış bir politika izliyor. Bu haksız karar, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkileri ve NATO'daki müttefiklik durumunu olumsuz yönde etkiliyor. ABD'nin bu yanlıştan dönmesi gerekiyor.

TÜRKİYE İHA VE SİHA İÇİN SIRAYA GİRİYORDU

Türkiye, 2012 yılında insansız hava aracı ve silahlı insansız hava aracı almak için sıraya giriyordu, şimdi ise dünyaya SİHA ve helikopter ihraç edecek durumda. ABD'nin yaptırım kararı NATO'yu da olumsuz bir şekilde etkileyecektir. ABD bu yanlış kararından dönmelidir. Türkiye yerli ve milli silah yönetimindeki çalışmalarını devam ettirecektir.

YUNANİSTAN, DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİM PEŞİNDE

Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avrupa Birliği'ne baskı yaparak AB Liderler Zirvesi'nden yaptırım kararı çıkartmaya uğraştı, fakat amacına ulaşamadı. Yunanistan, çıkan kararla istediğini elde edemedi, bu yüzden büyük şaşkınlık içinde.

Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz üzerinde haksız istekleri ve tahrik edici davranışları var. Adaları silahlandırıyorlar. Türkiye sabırlıdır, fakat bu her şeyi kabul edecek anlamına gelmiyor. Yunanistan, bazı silah satıcılarının teşviki ile bu konuma geldi. Türkiye'ye karşı vesayet ve egemenlik iddiasında bulunamazlar. Ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bile Yunanistan, parasını silaha harcayıp halkına zulmediyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİ KORKU İÇİNDE

PKK terör örgütü elebaşları iki gün üst üste aynı konumda yatamıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörün kökünü kazımak hususunda oldukça kararlı.

Türkiye ve Irak, terör belasından kurtulacak. Bu konuda yaptığı çalışmalar kapsamlı olarak devam ediyor. Sincar hususunda kasıtlı olarak spekülasyonlar yapılıyor. Türkiye; Irak, Yunanistan ve Suriye komşularının hak ve sınırlarına saygı duyuyor, Irak ve Suriye'nin bütünlüklerini destekliyor.

TERÖR KORİDORU PARÇALANDI

Bahar Kalkanı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı ile terör koridoru paramparça edildi. 1 milyon Suriyeli mülteci, ülkesine geri döndü. Afrin, İdlib gibi bölgelerde huzurlu bir yaşam söylüyor.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 3 binden fazla DEAŞ mensubu terörist öldürüldü. Türkiye, terör koridoruna müsaade etmeyecek. Şu an Türkiye'nin kontrol ettiği bölgelerde 5 milyon, Türkiye'de ise 4 milyon suriyeli yaşıyor.

Libya'daki darbeci Hafter'e destek çıkmak bir yanlıştan öte suç.