Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, S-400'leri satın alan Türkiye'ye CATSAA yasası kapsamında yatırım uygulamaya ilişkin karar aldığını açıkladı. Bu karar direkt olarak Türk savunma sanayisinin ilerleyişini engellemek için atılmış bir adımdı.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNDEN YAPTIRIMLARA DARBE

ABD'nin yaptırım kararı dünya basını içinde çok geniş bir yankı uyandırdı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen bir müjdede; 'HİSAR-A+'nın envantere giriş yapmaya hazır bir vaziyette olduğu belirtildi. HİSAR-A+'ın envantere girişten önceki son kabul testinin yapıldığı belirtildi. Türkiye'nin ilk yerli ve milli hava savunma füze sistemi olacak HİSAR-A+, ASELSAN ve ROKETSAN firmaları tarafından geliştirildi.

HİSAR SAVUNMA SİSTEMLERİ GELİŞTİRİLİYOR

Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, Yeni Şafak Gazetesi'ne verdiği demeçte, Türkiye'nin söz konusu yaptırımlardan daha güçlü bir şekilde çıkış yapacağını dile getirdi. Hisar-A'nın envantere giriş yapmaya hazır olmasının, bütün dünyaya bir mesaj verdiğinin altını çizen Atabay, ulusal hava savunma sistemi olan Hisar-A'nın, Hisar-U ve Hisar-O olarak geliştiğine dikkat çekerken, Hisar-U'nun S-400 ve Patriot gibi yüksek irtifa hava savunma sistemlerine benzediğini söyledi.

Sistemler devreye alınana kadar S-400'lere ihtiyaç var

Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma füze sistemlerinin devreye alınacağı süre zarfında yaşanacak ara dönemde Türkiye'nin, S-400 savunma sistemlerine ihtiyaç duyacağını belirten Atabay, Türkiye'nin bu noktada ilerlediğini söyledi.