Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde önümüzdeki Çarşamba günü (25 Kasım 2020) toplanacak. MGK'nın önemli gündem konuları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinin yürüteceği çalışmalar, KKTC'deki Kapalı Maraş'ın bir kısmının açılması konusu ve Azerbaycan'ın aldığı Dağlık Karabağ zaferi olacak.

Oldukça kritik bir dönemde yılın 5. toplantısı olarak gerçekleşecek olan MGK toplantısında, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Türk ordusunun Azerbaycan topraklarında üstleneceği görevler ele alınacak. Önemli gündem konuları, MGK toplantısında işlenecek.

TÜRK-RUS ORTAK MERKEZLERDE TÜRK ORDUSUNA DÜŞEN GÖREVLER TARTIŞILACAK

Türkiye ve Rusya'nın Dağlık Karabağ'da ortak olarak kuracakları merkezlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerine düşecek görevlerin değerlendirmeye alınacağı MGK toplantısında, Doğu Akdeniz bölgesinde sismik araştırma faaliyetleri gerçekleştiren Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin görev süresinin 29 Kasım 2020 tarihine kadar uzatılmasıyla ilgili alınan Navtex kararının ilan edilmesi hususu değerlendirilecek.

Libya ve Suriye konuları önemli gündem maddeleri arasında

Doğu Akdeniz'in yanı sıra Türk askerlerinin Libya'daki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler, Suriye konusu, Türkiye'nin terörle olan mücadelesi ve diğer bölgesel, ulusal güvenlik konuları da toplantıda değerlendirmeye alınacak.