NTV'de açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim gündemini değerlendirdi.

NTV'ye sorulara yanıt veren  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarıyıl tatilinin öne alınmasının senaryolar arasında bulunduğu bilgisini vererek, öğrencilere sadece bir sınav notu ile basılı bir karne vermek isteğinde olduklarını dile getirdi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KONUSU KABİNE TOPLANTISINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Yüz yüze eğitim konusuna değinen Selçuk, bu konunun önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yeniden değerlendirmeye alınacağını dile getirdi. Selçuk, "Böyle kararları almak tamamıyla veriye bakma gerekliliği taşıyor. Okulların açılmasını bizler de isteriz ancak duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilmeye alınıp okul kararı verilecek." dedi.

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile temas halinde bulunduklarını söyleyen Selçuk, bu dönemde öğrencileri izlediklerini söyleyip, "Kısacası ilgili kurumlarla birlikte değerlendirme yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

4 OCAK 2021 UMUT VAADEDEN BİR TARİH DEMİŞTİ

Selçuk, yakın zamanda yaptığı, "4 Ocak 20221 bizler için umut vaadeden bir tarih." açıklamasıyla ilgili olarak, "Okulların en kısa zamanda açılmasına ilişkin bir talebim var. Bütün bunlara baktığım zaman 4 Ocak oldukça iyimser bir tahmin." dedi.

22 Ocak'ta karne vermek isteğindeyiz

Selçuk, yarıyıl tarihinin öne alınabileceğini belirterek 22 Ocak 2021 tarihinde karne vermek istediklerini ve en azından 1 sınavı yüz yüze yapmak istediklerini söyleyerek, "Çocukların ellerine basılı karneler vermek istiyoruz. Bütün şartlara karşılık da hazırlıklarımız devam ediyor." diye konuştu.