Millet İttifakı'nın gündeminde bir süredir Cumhurbaşkanlığına aday olacak kişi tartışması sürüyor. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisindeki Cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu söyleyerek parti içindeki bir ismin aday olacağını vurgularken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aday olacağını söylüyor.

ÇELİK: BİZİM ADAYIMIZ BELLİ, MERAL AKŞENER

Ahmet Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Gürsel Tekin'in açıklamalarına karşılık, "İYİ Parti'nin adayı bellidir. Liderimiz Meral Akşener. Milletimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

TEKİN: CHP'NİN ADAYI OLMAZ OLUR MU HİÇ?

Gürsel Tekin ise şu ifadeleri kullanmıştı:

Kimse kusura bakmasın da CHP'nin adayı olmaz olur mu hiç? Tabii ki var. Ancak adayı şimdiden ilan etmeye kalkmak, Millet İttifakı haricinde dahil olabilecek pek çok siyasi partinin önünü kesmektir. Yoksa adayımız hazır, bundan emin olun. CHP içinde, mutfağındah herkes tarafından kabul edilen bir aday. Kimse merak etmesin. Cumhurbaşkanı adayımız hazır.

BAHÇELİ: CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI SAYIN ERDOĞAN'DIR

7 Eylül 2020 tarihinde açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin zamanında yapılacağını belirterek, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bahçeli, "MHP de bu amaca göre sonuna kadar çalışıp, Türk milletinin temiz idaresinden ilham alarak gerekeni şimdiden eksiksiz ve tam bir şekilde ifa edecek." demişti.