KEREVİZ

Kereviz çorba için harika bir üründür ancak kerevizi mikrodalga fırında yeniden ısıtarak yemeyin. Kereviz, yeniden ısıtma işleminden sonra toksik nitritlere ve kanserojen nitrosaminlere dönüşen nitratlar içerir.

Kereviz kreması çorbasını pişirmeyi deneyin - soğuk olduğunda bile lezzetli olacak.

YUMURTA

Pişmiş yumurtalarınızı veya omletinizi yeniden ısıtmayın. Çünkü, yeniden ısıtmadan sonra, yumurta toksik hale gelir.

Onları sandviçinize veya salatalarınıza eklemeniz daha iyi olacaktır. Bu durumda onları tekrar ısıtmanız veya atmanız gerekmeyecek.

ISPANAK

Sağlıklı bir diyet yapmak isteyen birçok kişi ıspanak ister çünkü birçok vitamin ve mineral içerir. Fakat, kereviz gibi, ıspanak da yeniden ısıtma sonrası nitritler ve nitrosaminler haline gelen nitratlarla doludur.

Sandviçlere veya salatalara ıspanak ekleyin ve maksimum faydayı herhangi bir zarar vermeden elde edin.

MANTAR

Mantarlar, protein, vitamin ve amino asitlerin yüksek içeriğine rağmen, çoğu zaman sindirilmezler. Ve eğer kalan risotto tekrar ısıtırsanız, sorun daha da kötüleşecektir: mantarların protein bileşimi değişir ve bu, karın ağrısı ve mide şişmesine neden olur.

Ancak, artan mantarları yeniden ısıtmak yerine en iyi kullanımı onlarla bir makarna sosu hazırlamak ya da bir salataya eklemektir.

PATATES

Yeniden ısıtılmış patatesler tat ve sağlık yararlarını kaybeder ve oda sıcaklığında folyo içinde saklandıklarında bile botulizmin bir nedeni haline gelebilir.

Hemen patates püresi ve patates kızartması yiyin daha iyidir. Fazla haşlanmış patates varsa, bunları salatanıza eklemelisiniz.

TAVUK

Tavuk yemekleri tekrar ısıtıldığında protein bileşimi değişir ve bu sindirim problemlerine neden olabilir.

Bu nedenle, kalan tavuğu bir salata veya sandeviçe ilave etmek daha iyi.

PANCAR

Pancar sağlığa yararları çok fazladır. Ancak pancar da nitratlarla dolu olduğu için onu tekrar ısıtmak tavsiye edilmez.

Taze pancar en sağlıklıdır.

PİRİNÇ

Pirinç vitaminler, mineraller ve amino asitler bakımından zengindir, ancak pişirildikten sonra bile yaşayan bakteri sporlarını da içerir. Pilav hazırlandıktan sonra oda sıcaklığında bırakılırsa, bakteriler çoğalır ve bu durum gıda zehirlenmesine neden olabilir. Yeniden ısıtma sorunu çözmez, bu nedenle pirincinizi derhal tüketmeye çalışın.