Kuzey Ege'nin kıyı kesimleri ve Marmara Bölgesi'nin genelinde bugün öğleden sonra kısa süreli ancak kuvvetli fırtına bekleniyor.

25 ARALIK 2020 HAVA NASIL OLACAK? MGM TAHMİNLERİ...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarıya göre, bugün ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde hava çok bulutlu ve parçalı olacak. Sabah saatleri itibariyle kıyı Ege'de öğle saatleri itibarıyla Antalya çevrelerinde sağanak yağışlı hava olacağı öngörülüyor. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin güneyi, Doğu Anadolu'nun doğu ve güney kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri e İç Anadolu Bölgesi'nde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu'nun Doğu kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da don olayı ve yer yer kuvvetli buzlanma bekleniyor.

Hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Hava sıcaklığının özellik ve batı kesimlerde mevsim normalleri üstünde olacağı öngörülüyor.

Rüzgar nasıl esecek?

Rüzgar genel olarak güney batı ve güney yönlerinden hafif, arada orta kuvvetli esecek. Öğleden sonra Kuzey Ege'nin kıyı kesimleri ve Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar esecek (40-60 kilometre/saat). Bu doğrultuda kısa süreli fırtına  (60-75 kilometre/saat) yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarının ardından İstanbul Valiliği de hava durumu ile ilgili Bir açıklamada bulundu. Açıklamada, MGM'nin İstanbul'daki değerlendirmelerine göre bugün öğleden sonra kuvvetli Rüzgar beklentisi olduğu, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade edildi.