29 Ekim 2020 (bugün) resmi tatil olarak ilan edilse de gerek koronavirüs gerekse de hava durumu şartları nedeniyle dışarıda dolaşmak için pek uygun bir gün olmayabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bağlamda uyarı yaparak bazı illere uyarıda bulundu. MGM'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul başta olmak üzere bazı illerde sağanak ve kuvvetli sağanak yağış görüleceği belirtildi. Peki hava sıcaklıkları düşecek mi? Hangi illerde sağanak yağış görülecek? MGM'nin uyarıları hangi yönde? İşte bugünün son dakika hava durumu raporu.

29 EKİM 2020 HAVA DURUMU RAPORU

Türkiye'nin batı ve iç kesimlerinde bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava görülecek. Ege, Batı Akdeniz, Marmara, İç Anadolu'nun batı bölümleri ve Aksaray'la Batı Karadeniz; Kırşehir ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havaya maruz kalacağı düşünülüyor.

Diğer bölgelerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Beklentilere göre Antalya, Muğla, Tekirdağ çevreleri, İstanbul'un batı kesimleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçeleri, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak şekilde yağış alacak.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK Mİ?

Hali hazırda mevsim normallerinin üstünde görülen hava sıcaklıklarının bugün batı kesimlerde 2 ila 5 derecede azalacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise kayda değer bir değişiklik görülmeyeceği düşünülüyor.

HANGİ İLLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ OLACAK?

Kuvvetli yağış; Muğla ve Antalya çevreleriyle Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde baş gösterecek. Kuvvetli yağış sebebiyle vatandaşların tedbirli olarak sokağa çıkması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağıştan ötürü güçlü rüzgar, yerel dolu ve hortum riskinin olduğu belirtiliyor.