Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, kış etkisi Türkiye genelinde devam ediyor. Özellikle de Doğu kesiminde yer alan illerde sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor. Karadeniz ve Marmara bölgelerinde kuvvetli yağış olması öngörülürken, MGM'nin bir diğer uyarısına göre rüzgar kuvvetli bir şekilde etkisini gösterebilir. Peki, hava bugün nasıl olacak, hangi illerde yağış var? İşte hava durumu raporu...

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? MGM HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakimiyet gösterecek. Çanakkale haricinde Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Akdeniz, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Bölgeleri'nde ve Kütahya, Denizli, Mersin, Afyonkarahisar ve Kahramanmaraş illerini çevresinde yağışlı havanın hakim olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun doğusunda ve kuzeyinde karla karışık yağmur, yer yer kar yağışı bekleniyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ve kuzeyi ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Yalova, Düzce, Bursa, Malatya, Zonguldak, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Siirt, Hakkari ve Muş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması (21-50km/m²) bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'un Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Elazığ, Hakkari, Mardin, Siirt, Şırnak, Muş, Bingöl, Bitlis ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli rüzgar olması bekleniyor. Bu sebeple vatandaşların herhangi bir hava olumsuzluğuna karşı (yıldırım, su baskını, ani sel, yerel dolu yağışı, hortum oluşması) dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.