Her gün toplu taşıma araçları vasıtasıyla işlerine gitmek zorunda kalan vatandaşların sağlık kaygısı her geçen gün artıyor. Özellikle de yoğun talep gören metrobüslerdeki yoğunluk oranı dolayısıyla sosyal mesafe kurallarına dikkat etmenin imkansız olduğu yerlerde vatandaş tepki gösteriyor.

'ÖNLEM FALAN YOK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamalarda tedbir almayan vatandaşların, diğer vatandaşları tehlikeye attığını belirtmişti. 

Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafeye dikkat etmenin imkansız olmasından şikayet eden vatandaşlar, çareyi sefer sayılarının arttırılmasında görüyor. 

Darülaceze-Perpa Metrobüs Durağı'nda inen Derya Akavcı adlı yolcu, kimsenin tedbir almadığına dikkat çekerek, "Metrobüs sayısını daha fazla arttırmaları gerekiyor, servis sayısını daha fazla arttırmaları gerekiyor. Çünkü insanlar iç içe gidiyor. Eskisinden farkı olmadığı için covid-19'un biteceğini zannetmiyorum. Metrobüslerde genelde maske takılıyor." dedi.

Mehmet Bozkurt adlı bir diğer yolcu ise, "Metrobüsler ağzına kadar dolu. Bir şey de diyemiyorsun. Önlem falan yok yani. Ama biz 65 yaş yine de her türlü önlemimizle gidiyoruz. Gençler pek fazla maske kullanmıyor ama yaşlılar kullanmaya özen gösteriyor." ifadelerini kullandı.