Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden gelen açıklamada, Türkiye'nin bugünden itibaren (10 Aralık 2020) başlayarak ılık ve yağışlı hava sistemlerine giriş yapacak.

MGM'den gelen açıklamaya göre; 10 Aralık 2020 tarihinden itibaren ılık ve yağışlı sistemler Orta Akdeniz üzerinden gelecek. Gelecek hafta ortasına kadar güney, iç bölgeler ve batıda aralıklı olarak görülecek yağışlar; Batı Akdeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde özellikle görülecek ve zaman zaman kuvvet gösterecek.

BÖLGELERDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Yağışlar genel olarak sağanak ve yağmur şeklinde görülecek. Batı ve güney kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağış, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun Kuzey doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğu ve kuzey bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde yağış beklendiği ifade edildi. 

Yurt genelinde hava sıcaklıklarında kayda değer bir değişiklik olmayacağı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin biraz üzerinde seyretmeyi sürdüreceği öngörülüyor.

Antalya bölgesinde gök gürültülü sağanak ve sağanak şeklinde yağış görülecek ve bölge genelinde yağışlar zaman zaman kuvvetli olacak. Bölgedeki sıcaklıklar, yağışlı sistemin de etkisi ile azalıp mevsim normalleri civarında seyredecek.

3 BÜYÜK ŞEHİRDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

ANKARA: Bugün hava parçalı az bulutlu olacak yağış öngörülmüyor. Cuma ve Cumartesi günlerinde hava çok bulutlu ve aralıklarla yağmurlu olabilir. En yüksek sıcaklıklar 11 ile 13 derece arasında olacak.

İSTANBUL: Bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak yağış öngörülmüyor. Cuma ve Cumartesi günlerinde hava çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı geçebilir. En yüksek sıcaklıklar 15 ile 16 derece arasında olacak.

İZMİR: Önümüzdeki 3 gün boyunca yerel kuvvetli ve aralıklı olacak şekilde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklıklar 17 ile 19 derece arasında olacak.