Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt genelinde pek çok ili ilgilendiren son dakika hava durumu ve sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji, yurdun Batı bölgelerinde bulunan illeri güçlü sağanak yağış ve fırtına karşısında uyarırken yağışların bu gece itibarı ile başlayacağını bildirdi. Meteoroloji, Ege Bölgesinde beklenen sağanak yağışların İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde etkisini göstereceğini bildirdi. MGM, ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine dikkat çekerken AFAD da bu kentlerde yaşamakta olan halkımızın daha dikkatli olması gerektiğini bildirdi ve mesaj paylaştı. Meteoroloji'den elde edilen son dakika bilgisine göre, İstanbul'da da bu gece itibarı ile güçlü sağanak yağışlar etkisini gösterecek.

İstanbul'da yağış

YAĞIŞLAR BU GECE İSTANBUL'DA!

Batı illerinde beklenen yağışlar, bu gece itibarı ile İstanbul'da da etkisini gösterecek. Meteoroloji'nin günlük tahmin raporundan elde edilen verilere göre, bu gece beklenen sağanak yağışlar, Çarşamba gününe kadar İstanbul genelinde etkisini gösterecek.

Çarşamba ve perşembe günü İstanbul'da parçalı bulutlu hava beklenirken güçlü yağışlar cuma ve cumartesi günleri yeniden görülecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden duyurulan yazılı açıklamada, 'Ege Bölgesinde beklenen sağanak yağış ve gök gürültülü yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın (05.01.2021 Salı) sabah saatlerine kadar İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batısında güçlü (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında güçlü rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve de tedbirli olunmalıdır' söylendi.

AFAD'DAN KRİTİK UYARI

Afet ve de Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Twitter hesabından şu uyarıda bulundu:

"Bu gece saatlerinden itibaren, İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batısında güçlü yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

Ege Denizi


EGE DENİZİ'NDE AKŞAM SAATLERİNDE FIRTINA BEKLENİYOR

Ege Denizi'nde akşam saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına da bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Ege Denizi'nde akşam saatlerinde güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına tahmin ediliyor.

Gece saatlerinde ise açıklarda genelde güneybatıdan esmesi öngörülen fırtınanın, salının ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ İÇİN "FIRTINA" UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren, yarın gece saatlerine kadar güney yönden güçlü, iç ve yüksek kesimlerinde hamleli fırtına biçiminde eseceğide tahmin ediliyor.

Fırtına sebebiyle meydana gelmesi olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, gaz zehirlenmesiyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklama da, kentte gece saatlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar, yarın saat 06.00'ya kadar, kısa süreli fırtınayla etkili olacakdır.

Yapılan açıklamada, İzmirlilerden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında güçlü rüzgar ve fırtınayla hortum oluşma riskine karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN MUĞLA İÇİN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Muğla'da beklenen gök gürültülü sağanakların, bu gece saatlerinden itibaren yarın akşam saatlerine kadar güçlü ve çok güçlü olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında güçlü rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MANİSA'DA KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Manisa merkezi ile Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli ilçeleri, bu geceden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Gece sağanak ve gök gürültülü sağanak biçiminde görülecek olan yağışların, yarın sabaha kadar kısa süreli fırtına ile birlikte güçlü olması da bekleniyor.

Açıklamada, vatandaşların ve ilgililerin, etkili olacak güçlü sağanak ve fırtına sebebiyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, hortum riskine karşı dikkatli olması istendi.