Ülke genelinde bugün ve yarın yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu, batı ve güney kesimlerin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Pazar günü yurdun iç ve batı kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, İç Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değerleri İstanbul'da 14, Ankara'da 5, İzmir'de 18, Antalya'da 20 Diyarbakır'da 9 derece civarında seyredecek.

Pazartesi günü, yurdun ve doğu kesimlerinde yağış görülecek. Yağışlar Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde yağmur, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

PROF. DR. ŞEN: GECE VE SABAH İÇ KESİMLERDE SİS VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün ve cumartesi Türkiye'de yağış yok. Pazar günü Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ne yağış geliyor, sıcaklıklar değişmiyor. İstanbul 13, Ankara 5, İzmir 15, Antalya 20 derece. Gece ve sabah iç kesimlerde sis var. Ulaşımda aksamalara neden olabilir" mesajını paylaştı.

SOĞUK VE KARLI HAVA GELİYOR

Prof. Dr. Şen, "Pazar günü İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve Kar, Marmara ve Karadeniz kıyısında yağmur şeklinde yağış olacak.

Pazartesi kar Doğu Anadolu'yu da kapsayacak, İç Anadolu'da azalacak. Sıcaklık Anadolu'da 1-2 derece azalacak" dedi.