Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi’nde fırtına uyarısı verdi. Salı günü saat 19.00’a kadar sürmesi beklenen fırtınanın saatte 50 ila 75 kilometre hıza ulaşabileceği belirtildi.
 
Ege Denizi’nde yarın öğle saatlerinden sonra rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kuzey Ege'de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) öğle saatlerinde kuzeyi ile akşam saatlerinde güneyinde etkisini azaltması beklenmektedir. Güney Ege'de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) sabah saatlerinde güneyi ile akşam saatlerinde kuzeyinde etkisini azaltması beklenmektedir” denildi.
 
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Muğla için sağanak yağış ve gök gürültüsü uyarısında bulundu.Meteoroloji’den yapılan açıklamada ”Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çarşamba (29.11.2023) günü gece saatlerine kadar Muğla’da batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-55 kg/m2),Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (56-85 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadesi kullanıldı.
 
Düzce Valiliği, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uyarısını paylaştı. Yapılan açıklamada kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği bildirildi. Uyarıda, ”Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın 28 Kasım Salı günü öğle saatlerinden itibarenrüzgarın, Batı Karadeniz’de (Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak) güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.
 
Fırtına, 28 Kasım 2023 saat; 15:00 – 29 Kasım 2023 saat 15:00 arasında bekleniyor.