Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son ölçümleri doğrultusunda yurdun kuzeydoğu bölgelerinin yer yer çok bulutlu, parçalı olması beklenirken; Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleriyle Muş'un doğu kesimlerinde yerel sağanak, gök gürültülü sağanak yağışın etkisini göstermesi bekleniyor. Diğer kesimlerde havanın az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Söz konusu sağanak yağışların Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklenirken, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege bölgelerinde Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceği de düşünülüyor.

HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artış göstermeye devam edecek. Batı kesimlerde ise sıcaklık, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üstünde seyredecek.

Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuzey rüzgarları, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) rüzgar eseceği öngörülüyor.

BAZI İLLERE GÖRE HAVA DURUMU 5 EKİM 2020

BURSA °C, 34°C Az bulutlu
İSTANBUL °C, 29°C Az bulutlu
KIRKLARELİ °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu
KOCAELİ °C, 33°C Az bulutlu
İZMİR °C, 34°C Az bulutlu ve açık
ADANA °C, 34°C Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu
ANTALYA °C, 34°C Az bulutlu ve açık
ANKARA °C, 28°C Az bulutlu ve açık
KONYA °C, 29°C Az bulutlu ve açık
SİVAS °C, 24°C Az bulutlu ve açık
RİZE °C, 25°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.
SAMSUN °C, 25°C Parçalı bulutlu
TRABZON °C, 24°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ERZURUM °C, 18°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KARS °C, 17°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
GAZİANTEP °C, 31°C Az bulutlu ve açık