Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son dakika raporunda detaylar ortaya çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 - 29 Aralık arası yaptığı tahminlerinde, "Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği, ancak Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verdi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? 

Bartın’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (perşembe) yüz yüze eğitime ara verildi. Uzaktan eğitimin ise devam edeceği duyuruldu. 

Kastamonu’nun Küre ve İnebolu ilçelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kağızman’da yoğun hava muhalefeti nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Kar ve tipiden dolayı Kağızman ilçesinde 10 köy yolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ardahan’ın Posof ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 48 köy yolu ulaşıma kapandı, eğitime 1 gün ara verildi.

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Artvin'in bazı bölgelerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi Borçka ve Murgul ilçesinde tüm sınıflarda, Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde, eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, bu yerleşim yerlerinde, engelli veya hamile kamu çalışanlarının da bir gün izinli sayılmasına karar verildiği de kaydedildi.

Trabzon Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde bir gün süreyle eğitime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Giresun’da etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Espiye ve Keşap ilçelerinde 1 gün okulların tatil olduğu açıklandı. 

Zonguldak’ta Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre il genelinde devam eden kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren oluşturabileceği buzlanma ve don olayı nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile ilçelerdeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Aralık 2021 Perşembe günü bir günlüğüne ara verildiği açıklandı.

Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İlimizde akşam saatlerinde başlayan ve yoğun bir şekilde devam etmekte olan yoğun kar yağışı neticesinde oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Aralık 2021 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Bu süre zarfında engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Düzce’nin Yığılca ilçesinde akşam saatlerinden etkisini artıran kar yapışı nedeniyle ilçe genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Düzce’nin Yığılca ilçesinde akşam saatlerinde şiddetini artırınca eğitime bir gün süre ili ara verildi. Çarşamba günü yoğun kar yağışı nedeniyle verilen kar tatili 1 gün daha uzatılmış oldu. Düzce Valiliği sosyal medya hesaplarından duyurulan kar tatili ile ilgili olarak, “Yoğun kar yağışı sonrasında ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 23.12.2021 Perşembe günü YIĞILCA ilçemizde eğitime (1) bir gün süre ile ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Yığılca ilçesinde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel ise idari izinli sayılacak.

Karabük'ün Yenice ve Eflani ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle yarın taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle 23 Aralık 2021 Çarşamba günü Yenice ve Eflani ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda taşımalı eğitim 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca yine aynı sebeplerle, kamuda görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaktır."

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

İstanbul'da zaman zaman etki gösteren kar yağışı, etkisini göstermeye aralıklı olarak devam etti. Yılbaşına sayılı günler kala yağışların devam edip etmeyeceği ise merak edilen konuların başında geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 - 29 Aralık arası yaptığı tahminlerinde, "Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği, ancak Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verdi.

CNN Türk canlı yayınında 'İstanbul'da kar yağacak mı?' sorusuna yanıt veren Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının Türkiye'yi terkettiğini, İstanbul'da kar yağışı olmayacağını ama soğuğun bir kaç gün daha devam edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Şen, şunları söyledi:

"Kar geçti artık kar yok. Anadolu yakasının kuzey kesiminde yükseklere kar yağdı. Kar artık Türkiye'den de gidiyor yavaş yavaş. İstanbul'a kar gelişi biraz zor gözüküyor, 10-15 günden önce zor gözüküyor. Gerisinde soğuğu bıraktı. Geceleri 0 derecelere inebilir hava sıcaklığı, İstanbul için söylüyorum. Anadolu'da eksilere inecek, zirai don tehlikesi başlıyor. Yarın da İstanbul'da hava böyle. Haftasonu lodos geliyor. Sıcaklıklar 14-15 derecelere çıkacak. Önümüzdeki cuma gününe kadar pek yağış yok İstanbul'da. Bir tek ayın 31'inde yağmur var Marmara'da. Sıcaklıklar kar sıcaklıklarına inmiyor. Yılsonunda İstanbul'da kar gözükmüyor."