Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika hava durumu raporunda aralarında İstanbul'un da bulunduğu çok sayıda il için 'sarı' uyarı verildi.

İşte Meteoroloji'den son dakika açıklaması:

Meteoroloji'den yarın için İstanbul dahil çoğu ili kapsayan sarı uyarı da geçildi. Açıklamada, "Yarın (01.06.2021 Salı) sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda (Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in doğusu, İstanbul’un Anadolu yakası ve boğaz çevresi) beklenilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenilen kuvvetli yağışların sebep olabileceği; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış hemen kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

BUGÜN İÇİN UYARI

Meteoroloji'nin bugün için yaptığı bildirimde "Bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, AmAsya, Tokat), Sivas çevreleri ile Kayseri'nin kuzeyi, Giresun'un batısında beklenilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış hemen güçlü rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.