Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin değerlendirmesine göre ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara batısı, Kıyı Ege, Antalya çevresi ile Burdur'un güneydoğu kesimlerinin yağmur sağanak ve yağışlı, diğer yerlerin de az bulutlu ve de açık geçeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü

İç ve doğu kesimlerde sis ve pus yaşanacağı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde yükselmesi, özellikle batı kesimlerde mevsimin normalin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Marmara ve Ege

Marmara ile Ege bölgeleri için kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji, Marmara ve Ege bölgeleri için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan uyarı şu ifadelere yer verildi "Rüzgarın; Marmara geneli ile Ege'nin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Sarı kodlu uyarı

İstanbul'da da aralarında bulunduğu 13 İl 'Sarı Kodlu' uyarı

Meteoroloji'den yapılan uyarı sistemine göre 13 il için sarı uyarı yayınlandı. Balıkesir yanısıra Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ ve de Yalova için yayınlanan sarı uyarıda bu illerde rüzgarın etkili olacağı duyuruldu.

 

Vatandaşlara uyarı
VATANDAŞLAR UYARI: HAVA DURUMU POTANSİYEL TEHLİKELİDİR

Açıklamanın devamında, sağanak nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Sarı kodlu bölgelerdeki uyarılar

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı uyarısda, sarı uyarı için yaptığı açıklama

"Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır"

ifadelerini kullanmıştı.

Çarşamba Günü