Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke geneli hava tahminini parçalı ve çok bulutlu olarak açıklarken 24 il için de sarı kodlu uyarı verdi. 

İşte bölgelere göre Meteoroloji'den hava durumu tahmini:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

24 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Sağanak uyarısı yapılan iller ise şöyle; Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yarın (Cuma) öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Ankara Valiği Cuma günü için gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve tedbir alınması çağrısı yapıldı.

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Bartın dışında) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu çevrelerinde öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.