Meteoroloji'nin açıkladığı hava durumu tahminlere göre "Bugün hava nasıl? Hafta sonu hava nasıl olacak?" soruları yanıt buldu. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar olmak üzere; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmir, Manisa, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normalleri civarında, Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu plana yapacaklar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden üzen haber geldi. Meteoroloji verilerine göre yağmur ve kar yağışı hafta sonu boyunca Türkiye'yi esir alacak. Hafta sonu için plan yapacak olan kişiler Cumartesi ve Pazar günü havanın nasıl olacağını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9-10 Mart hava durumu tahminlerini paylaştı.

Cuma günü batı kesimlerden başlayarak hafta sonunda Türkiye genelinde azalacak olan hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren tekrar artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında, hafta başından itibaren batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

9 Mart cumartesi

9 Mart Cumartesi günü İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde yağmur yağması bekleniyor. Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri için Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı geldi. Türkiye'nin doğusunda ise kar yağış olacağı tahmin ediliyor.

10 Mart pazar

10 Mart Pazar günü İstanbul ve İzmir'de sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Ülkenin doğusunda kar yağışının devam edeceği gözlemleniyor.